Informatie Sticky Trap dazenlijm, het maken van een dazenval met een emmer

Click Below For Other Countries

Informatie over Sticky Trap dazenvallijm

 

>>>  Brochure Sticky Trap dazenvallen lijm  <<< 

>>>  8 Meest gestelde vragen over de Sticky Trap dazenvallen lijm  <<<

 

Sticky Trap dazenlijm

 
Sticky Trap dazenlijm

Sticky Trap is de dazen lijm welke wordt gebruikt bij het maken van lijmvallen. De dazenvallen lijm is speciaal door ons ontwikkeld voor het vangen van dazen (paardenvliegen), horzels en stalvliegen. Het basis recept kent zijn oorsprong in Amerika en wordt wereldwijd gebruikt om diverse agressieve insecten te kunnen vangen. De Sticky Trap lijm wordt gemaakt van natuurlijke mineralen, is licht bruin van kleur, blijft langere tijd goed plakken (tot 20 weken) en deze insectenlijm heeft op de dazenval geen extra bijvangsten! De Sticky Trap lijm is uniek, regen en hitte bestending tot zeer hoge temperaturen. Sticky Trap is tevens de dazenvallen lijm welke wordt gebruikt bij de bekende Loer lijm val van Kylix maar wordt ook steeds vaker gebruikt bij het vangen van stalvliegen. Bij een dazenlijmval word gebruik gemaakt van een donker object welke beweegt ‘’hetgeen’’ wat een bloeddorstig dazenvrouwtje als prooi ziet en niet kan weerstaan. Dazen en horzels jagen namelijk met infrarode ogen op warmte en beweging en zien het door de wind bewegende & zon verwarmde object als prooi. Naast een dazenbal kan er bijvoorbeeld ook een zwarte emmer of donker stuk plastic gebruikt worden. Na het landen van de daas op de emmer of de bal zit deze gevangen. De Sticky-Trap dazenvallen lijm is verantwoord, betaalbaar en hiermee kunt u de dazenplaag snel, lokaal en effectief aanpakken! 

De Sticky-Trap dazenlijm is regenbestendig en blijft afhankelijk van stof tot wel 20 weken werkzaam!

 

Sticky Trap dazenval lijm

 • De enige echte lijm voor het maken van vliegenvallen.
 • Zuinig in gebruik, vrij van pesticiden en een verantwoorde keuze.
 • Met 1,5 Liter maakt u maar liefst 30 dazenvallen gereed!
 • Onbeperkt houdbaar. ( deksel goed sluiten)
 • De gebruikte zwarte emmers steekt u eenvoudig schoon met een plamuurmes en kunt u jaar op jaar hergebruiken.
 • Regen & weerbestendig tot 20 weken.
 • Veilig voor overigen (mens en dier)
 • Bijen, vlinders & andere belangrijke insecten worden niet aangetrokken tot de Sticky Trap.
 • Kwaliteit die staat.

 

 
Het gebruik van Sticky Trap dazenlijm op de juiste manier.

 

 dazenval lijm resultaten
 

Gebruik van de Sticky Trap dazenlijm Onze Sticky Trap dazenlijm wordt gebruikt bij het maken van de bekende en goedkoopste dazenval welke gemaakt wordt met een zwarte emmer. Dit concept werd in de zomer van 2014 in België ontdekt en wordt tegenwoordig ruim ingezet bij paardenpensions, maneges, dierentuinen en veehouderijen maar ook bij zwembaden, sportvelden en campings waar hinder ontstaat van een dazen, kan deze dazenval worden ingezet. Het systeem ( hitte, beweging, aantrekking en vangen) werd al veel eerder gebruikt bij de traditionele H-trap dazenvallen. Dazen jagen namelijk op alles wat warm is en beweegt om zich voort te planten. Het jagen gebeurd hun ogen (infrarode waarneming). Bij een dazenval wordt een zwarte bal heet door de zon en hangt (bewegend door de wind) onder trechtervormige kap. De daas wil de bal bijten, vliegt weg omhoog en zit vervolgens vast in een opvangbakje ( H-trap systeem ) Dazen lijmvallen worden al jaren ingezet bij hinder van dazen, zijn effectiever en een betaalbaar alternatief. Bij de budget dazenval wordt de bal vervangen door een zwarte emmer welke net als de bal warm word en beweegt. De buitenkant van de emmer wordt ingesmeerd met onze speciale dazenvallen lijm. De daas ziet de warme bewegende emmer, probeert deze te bijten en zit vast. De Sticky Trap dazenlijm is hier voor speciaal ontworpen, is hitte en regenbestending, gemaakt van natuurlijke mineralen, milieu vriendelijk en verantwoord te gebruiken in het dierenrijk. Met Sticky Trap lijm heb je geen extra bijvangsten.


Onze Sticky Trap dazenlijm heeft een kleefkracht welke enkel geschikt is voor dazen & horzels.

Met Sticky Trap dazenvallen lijm heeft u geen last van bijvangsten. Bijen, vlinders en overige belangrijke insecten welke zorgen voor de bestuiving van flora en fauna zoeken naar nectar en zoetigheid en komen niet af op de dazenval. Door het speciale recept van Sticky Trap worden deze niet aangetrokken en is daarmee veilig te gebruiken. Daarnaast heeft de dazenlijm een kleefkracht wel enkel geschikt is voor dazen, horzels en kleine andere bijtende insecten en is daarom veilig voor overigen (mens & dier).

Gebruik daarom altijd de dazenlijm van Sticky Trap welke verantwoord te gebruiken is en pas op met kopie producten. Sticky Trap heeft een MSDS (veiligheid ’s informatie blad) welke u op onze website kunt vinden. Onze Sticky Trap lijm word gemaakt van natuurlijke mineralen en is niet giftig. Wel raden we aan de val buiten bereik op te hangen zodat het paard, koe en overige er niet bij kan. Mocht de olie, wax achtige lijm wel in de vacht of op de huid komen kan dit geen kwaad en zal deze na wat dagen verdwijnen. Sticky Trap is veilig te gebruiken in het dierenrijk en kleefkracht is enkel sterk genoeg voor kleine insecten. Mocht u meer vragen hebben, neemt u dan contact op met uw dealer of via onderstaande contact gegevens.

 

Hang natuurlijk nooit een dazenval in veld met bloeiende bloemen.

 

dazenlijm veilig voor mens en dier

 
Hoe maak je de goedkoopste paardenvliegen val? (video)

 

Video over Sticky Trap dazenlijm en de werking van een dazenval.

 

Voorbeelden van Sticky Trap lijmvallen bij paarden.
 

 

 

Hoe maak je de goedkoopste dazenval met een emmer en dazenval lijm? 
 
 1. Je boort een gat in de emmer, daar haal je het touwtje doorheen, deze maak je aan de binnenkant vast aan een ringetje, zodat het touwtje niet uit het gat kan. je kan eventueel een dikke knoop maken. 
 2. Je draait een haakje aan het einde van een lat (lengte op circa 50 cm), hier maak je het touw met de emmer aan vast (zie foto). de ideale hoogte van de emmer is 100 cm boven de grond.
 3. De lat schroef je vast op één van de weidepalen. (het is belangrijk dat deze geplaatst wordt op een plek nabij begroeiing (indien het er is). ook moet het een zonnige plek zijn zodat de emmer goed warm kan worden
 4. Ook moet de locatie open zijn zodat de wind de emmer doet bewegen en tenslotte smeer je met een kwast (met handschoenen aan, het heet niet voor niets stickY) de buitenkant van de emmer dun (1-2 mm) in met de lijm
 5. De emmer hangt uiteraard aan de buitenkant van de wei, want één keer er langs vegen en de dazen plakken aan je paard vast wat geen kwaad kan, maar dit blijft natuurlijk niet prettig!
   

Met 0,5 L maak je 10 dazenvallen gereed met 12 L emmers.
Met 1,5 L maak je 30 dazenvallen gereed met 12 L emmers.
Met 3,5 L maak je 70 dazenvallen gereed met 12 L emmers.

Sticky Trap dazenlijm is onbeperkt houdbaar ( deksel goed sluiten)
 

Buildinga flytrap with a black bucket

 

 

Bekijk hier een aantal voorbeelden en een tweetal tips voor het gebruik van dazenlijm.
 

Vliegenvallen met Sticky Trap lijm

 

 

 


Sticky Trap lijmval compleet
 

Flytrap complete

De Sticky Trap lijmval brengt rust voor u, uw paarden en ander vee. Met de Sticky Trap lijmval pakt u snel, voordelig en eenvoudig de overlast van dazen aan. De Sticky Trap lijmval is robuust en wordt compleet geleverd inclusief staander ( stalen frame) dazenbal en 1,5 liter Sticky Trap dazenlijm. De meegeleverde dazenlijm 1,5 L is goed voor 7 x insmeren! Uw paarden en ander vee zijn u dankbaar!
 

 

The Sticky Trap dazenval emmer compleet
 

Sticky Trap Bucket

Voor de mensen die graag direct aan de gang willen gaan met hun dazen lijmval hebben we dit product. De emmer is reeds voorgeboord en voor gemonteerd en word inclusief 40 centimeter koord geleverd. Het enige wat u nog moet doen is de emmer insmeren met de Sticky-Trap dazenlijm en vervolgens op een goede zonnige plek op circa 80 cm hoogte nabij de overlast ophangen. De zwarte emmer word heet, beweegt en zal aantrekkelijk zijn voor jagende dazen & horzels. Voor het beste resultaat adviseren we 3 vallen op te hangen op 10.000 m2 / 5 paarden.

 

The Sticky Trap Pole Nieuw!
 

Sticky Trap pole

Het is natuurlijk van groot belang om een Sticky Trap dazenval gemaakt met een zwarte emmer en onze Sticky Trap dazenlijm goed op te hangen. Dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld doormiddel van een lat aan uw hek of afrastering maar dat kan natuurlijk ook thuis aan uw schutting. Wanneer de dazenval goed is opgehangen is, en op de juiste plek staat zult u meer plezier ervaren en hogere vangsten hebben!
 

 

Wilt u meer weten over Sticky Trap? Het opnemen in het assortiment van uw winkel of andere vragen neem dan contact met ons op!

 

 

Terms and conditions / Supply conditions Sticky Trap

 

Navigatie

Sociale Media