Informatie over Sticky Trap dazenvallijm

>>>  8 Meest gestelde vragen over de Sticky Trap dazenvallen lijm  <<<

>>>  Brochure Sticky Trap Dazenvallen lijm <<<

 


Sticky Trap dazenval lijm

 • De enige echte lijm voor het maken van vliegenvallen.
 • Zuinig in gebruik, vrij van pesticiden en een verantwoorde keuze.
 • Met 1,5 Liter maakt u maar liefst 30 dazenvallen gereed!
 • Onbeperkt houdbaar. ( deksel goed sluiten)
 • De gebruikte zwarte emmers steekt u eenvoudig schoon met een plamuurmes en kunt u jaar op jaar hergebruiken.
 • Regen & weerbestendig tot 20 weken.
 • Veilig voor overigen (mens en dier)
 • Bijen, vlinders & andere belangrijke insecten worden niet aangetrokken tot de Sticky Trap.
 • Kwaliteit die staat.

 


 

Sticky Trap dazenlijm

Sticky-Trap dazenlijm

Sticky Trap is de dazen lijm welke wordt gebruikt bij het maken lijmvallen. De dazenvallen lijm is speciaal door ons ontwikkeld voor het vangen van, dazen (paardenvliegen), horzels en stalvliegen. Het basis recept kent zijn oorsprong in Amerika en wordt wereldwijd gebruikt om diverse agressieve insecten te kunnen vangen. De Sticky-trap lijm wordt gemaakt van natuurlijke mineralen, is licht bruin van kleur, blijft langere tijd goed plakken (tot wel 20 weken) en deze insectenlijm heeft op de dazenvallen geen extra bijvangsten! De Sticky-trap lijm is uniek regen en hitte bestending tot zeer hoge temperaturen. Sticky Trap is tevens de dazenvallen lijm welke wordt gebruikt bij de bekende Loer lijm val van Kylix maar wordt ook steeds vaker gebruikt bij het vangen van stalvliegen. Bij een dazenlijmval gebruik gemaakt van een donker object welke beweegt hetgeen wat een bloeddorstig dazenvrouwtje als prooi ziet en niet kan weerstaan.  Dazen en Horzels jagen namelijk met infrarood visie op warmte en beweging en zien het door de wind bewegende zon verwarmde object als prooi. Naast een dazenbal kan er bijvoorbeeld ook een zwarte emmer of donker stuk plastic gebruikt worden. Na het landen van de daas op de emmer of de bal zit deze gevangen. De Sticky-Trap dazenvallen lijm is verantwoord, betaalbaar en hiermee kunt de dazenplaag snel en effectief en lokaal aanpakken !

De Sticky-Trap dazenlijm is regenbestendig en blijft afhankelijk van stof tot wel 20 weken werkzaam.

Gebruik van de sticky-trap dazenlijm

 

 dazenlijmvoorbeeld


Onze Sticky Trap dazenlijm wordt gebruikt bij het maken van de bekende en goedkoopste dazenval welke gemaakt word met een zwarte emmer. Dit concept werd in de zomer van 2014 in België ontdekt en wordt tegenwoordig ruim ingezet bij paarden pensions, maneges, dierentuinen en veehouderijen maar ook bij zwembaden, sportvelden en campings waar hinder van een dazen is kan deze dazenval worden ingezet. Het systeem ( hitte, beweging, aantrekking en vangen) werd al veel eerder gebruikt bij de traditionele H-trap dazenvallen. Dazen jagen namelijk op alles wat warm is en beweegt (infrarood waarneming) bij een dazenval wordt een zwarte bal heet door zon en hangt (bewegend door de wind) onder trechtervormige kap. De daas wil de bal bijten, vliegt weg omhoog en zit vast in een opvangbakje ( H-trap ) Dazen lijmvallen worden al jaren ingezet bij hinder van dazen, zijn effectiever en een betaalbaar alternatief. Bij de budget dazenval wordt de bal vervangen door een zwarte emmer welke net als de bal warm is en beweegt. De buitenkant van de emmer wordt ingesmeerd met onze speciale dazenvallen lijm. De daas ziet de warme bewegende emmer, probeert deze te bijten en zit vast. De Sticky Trap dazenlijm is hier speciaal voor ontworpen, hitte en regenbestending, gemaakt van natuurlijke mineralen, milieu vriendelijk, verantwoord te gebruiken in het dierenrijk. Ook hiermee heb je geen extra bijvangsten.


Onze Sticky Trap dazenlijm is verantwoord te gebruiken, n iet giftig en heeft een kleefkracht welke enkel geschikt is voor dazen & horzels.

Dit vermelden wij omdat er ook mensen en bedrijven zijn welke muizenlijm promoten welke gevaarlijk en Europees verboden is. Deze is giftig en mocht hierbij een paard, vogel, dier of kind tegen de val aankomen dan zit hij of zij vast met grote problemen!

 

Pas dus op met andere lijmsoorten en ga voor het origineel!

Pas op met andere lijmsoorten

 


 

Sticky-Trap dazenlijm en bijvangsten

 ecofriendly

De Sticky-Trap lijm heeft geen bijvangsten en is enkel gemaakt voor het vangen kleine bijtende insecten zoals dazen en horzels. 

Gebruik daarom altijd de dazenlijm van Stick-Trap lijm die heeft dat niet, is verantwoord  gemaakt van natuurlijke mineralen en niet giftig. Wel is het natuurlijk plakkerig en goed neer hangen zodat je paard er niet bij kan is altijd aan te raden ! Er kan verder niks gebeuren mocht de olieachtige lijm wel in de vacht komen, kan dit geen kwaad en zal het na wat dagen en wat borstelen zo weg zijn. Sticky Trap is veilig voor vogels, normaal komen ze niet bij iets wat hangt en beweegt, mocht dit wel een keer gebeuren kan er qua kleefkracht met onze dazenlijm niks gebeuren. De kleefkracht is enkel sterk genoeg voor kleine bijtende insecten. Voor vlinders en andere insecten zoals bijen, hommels welke zorgen voor de bestuiving van flora en fauna en zoekend/snuffelend rondvliegen op zoek naar een bloem of ander zoetigheid is deze geen probleem en deze insecten worden niet aangetrokken tot de Sticky Trap dazenlijm. Zelfs de mannetjes daas doet, bijt niet en zal niet op de dazen lijmval afgaan / vast plakken !


Geen bijvangsten!

De kleefkracht is enkel sterk genoeg voor kleine bijtende insecten. Voor vlinders en andere insecten zoals bijen, hommels welke zorgen voor de bestuiving van flora en fauna en zoekend/snuffelend rondvliegen op zoek naar een bloem of ander zoetigheid is deze geen probleem en deze insecten worden niet aangetrokken tot de Sticky Trap dazenlijm.

Een verdwaalde mot of ander insect kan natuurlijk tegen uw dazenval aanvliegen , deze komen ook wel eens in de gewone H-trap dazenvallen terecht.

Gebruik daarom altijd de dazenlijm van Sticky Trap lijm welke verantwoord is te gebruiken en pas op met copy producten. Sticky Trap heeft een MSDS (veiligheid informatie blad), wordt gemaakt van natuurlijke mineralen is niet giftig. Wel raden we aan de val buiten bereik op te hangen zodat het paard, koe en overige er niet bij kan. Mocht de olie, wax achtige lijm wel in de vacht of op de huid komen kan dit geen kwaad en zal deze na wat dagen verdwijnen. Sticky Trap is veilig te gebruiken in het dierenrijk en kleefkracht is enkel sterk genoeg voor kleine bijtende insecten. Mocht u meer vragen hebben, neemt u dan contact op met uw dealer of via onderstaande via de contact gegevens.

 

Hang natuurlijk nooit een dazenval in veld met bloeiende bloemen!

 

 
Dazenvallen voorzien met dazenlijm:

De Loer lijmval 

De loerlijm val


lijmval compleet

Een opgehangen zwarte dazenbal met Sticky-Trap lijm 


lijmval Sticky Trap


De dazen lijmval met Sticky-Trap dazenlijm en zwarte emmer

 Sticky-Trap lijm emmer
Het maken van een dazenval met een emmer:


dazenlijmval


De basis van het plaatsen van de dazenval:

1.  Dazen, horzels en soortgelijke bijtende insecten jagen enkel met hun infrarode ogen op een combinatie van warmte en beweging.

2.  De zwarte emmer of bal dient op een zonnige plek te hangen op circa 100 cm hoogte en moet vrij kunnen bewegen. Dazen jagen van nature op deze hoogte op paarden, koeien en ander vee.

3.  De plek moet open zijn waar lichte wind waait, welke de warme zwarte emmer of bal doet bewegen ( Licht doet schommelen)


Hoe maak je de goedkoopste dazenval met een zwarte emmer?


 

 • Neem een zwarte emmer, verwijder het hengsel, boor een gat in de emmer en voorzie deze van een touwtje.
 • Hang hem onderste boven op 100 cm hoogte op nabij het probleem. (op een zonnig plaats)
 • De emmer moet kunnen bewegen. ( zie foto’s)
 • Smeer de emmer in met de speciale Sticky Trap lijm. ( dit kan met een verfkwast of plamuurmes )
 • Vangen maar!


Met de  0,5 liter Sticky Trap dazenvallen lijm maak je 10 emmer vallen gereed.

Met de  1,5 liter Sticky Trap dazenvallen lijm maak je 30 emmer vallen gereed.

Met de  3,5 liter Sticky Trap dazenvallen lijm maak je 70 emmer vallen gereed.


Naast de Sticky-Trap lijm leveren wij ook complete emmers welke zijn voorgeboord, voorzien van touw en gereed zijn voor gebruik.
Ook hebben een staander en een lijmval compleet. Bekijk de producten > Sticky Trap Producten

 

Wilt u meer weten over Sticky-trap ? Het opnemen in het assortiment van uw winkel, of andere vragen neem dan contact met ons op.
 Video van dazenval met sticky-trap dazenlijmProduct Folders in andere talen:

Sticky Trap horsefly-trap glue

Sticky Trap Bremsenfalle Kleber 

Sticky Trap GLU POUR PIEGE A TAONS

Sticky Trap LEP NA OVÁDYLEP NA OVÁDY

Sticky Trap Lim

Frequently ask questions about Sticky trap Horseflyglue

Frage Und Antword Sticky Trap Bremsenfallen Kleber

Terms and conditions / Supply conditions Sticky Trap